ЗМІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ  ГОЛОВА 

Голодніков Павло Вікторович 

 

вул.Адміністративна, 9, м.Зміїв Чугуївського р-ну Харківської обл., 63404

 

(05747) 34523

 

Електронне листування

02a01fab5a5dd2a8ce2e595f6794d929

Авторизація

Шановні відвідувачі! При реєстрації на офіційному вебсайті Зміївської міської ради зазначайте повністю свої особисті дані: прізвище, ім’я, по батькові (поле "П.І.Б." в реєстраційній формі), серія та номер паспорту. Ця інформація потрібна в подальшому для створення електронних петицій та під час голосування за них.

Звіт міського голови за 2018 рік

Пункт 7 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає щорічний звіт голови.

Для того, щоб зрозуміти, куди ми рухаємось і над вирішенням яких проблем потрібно працювати далі, необхідно проаналізувати, що вдалося зробити у звітному періоді позитивного і які корективи до наших планів треба внести.

Що зроблено, ви бачите на вулицях нашого міста, у дитячих садках, на дитячих і спортивних майданчиках. Для того, аби все працювало як єдиний злагоджений механізм, потрібно було забезпечити виконання бюджету, працювати з установами, організаціями, пересічними громадянами, які допомагають у реалізації багатьох проектів.

Організаційна робота міської ради

Для вирішення нагальних питань життєдіяльності міста у минулому році проведено 14 сесій міської ради VІІ скликання. На засіданнях сесій прийнято відповідно 472 рішення (проти 486 рішень 2017 року), з них 91 стосувалося міського бюджету та економічних питань (у 2017 році 87 питань); 61 — комунальної власності та житлово-комунального господарства (у 2017 році було 59 таких питань); 305 — земельних відносин (за 2017 рік було розглянуто 324 питання регулювання земельних відносин); 15 — інших питань (у 2017 році - 16).

Виконання власних та делегованих державою повноважень здійснює виконавчий комітет Зміївської міської ради у складі 11 членів виконкому. У 2018 році проведено 10 засідань виконкому, на яких прийнято 136 рішень. Більшість засідань проводилися у розширеному складі за участю керівників структурних підрозділів, комунальних підприємств, представників правоохоронних органів, закладів освіти.

У звітному періоді затверджено граничну чисельність виконавчого апарату Зміївської міської ради у кількості 21 штатна одиниця, з них 18 штатних одиниць – посадові особи місцевого самоврядування.

Одним з основних напрямків діяльності виконкому міської ради є робота із зверненнями громадян та надання якісних адміністративних послуг. З початку звітного року до виконавчого комітету надійшло 703 звернення (у 2017 році - 845). Всі вони були розглянуті в межах чинного законодавства та у визначені законодавством терміни.

Все більшим попитом користуються така сучасна форма спілкування, як платформа електронних петицій, яка надає зміївчанам можливість активно брати участь у розвитку міської громади. У 2018 році до міської ради надійшло 4 електронні петиції, з них 2 петиції: Проведення капітального ремонту (реконструкції) автодороги Р-78 на ділянці “Харків-Зміїв-Слобожанський» та Провести очищення русла річки Змійка у центрі Змієва в установлений строк набрали необхідну кількість голосів на їх підтримку, були розглянуті Зміївською міською радою у встановлені чинним законодавством терміни та підтримані депутатами міської ради. За одну петицію і зараз іде збір підписів.

За звітний період міським головою видано 58 розпоряджень з основної діяльності та 78 – з кадрових питань.

Великий обсяг робіт виконує відділ реєстраційних послуг міської ради, який надає послуги з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців, з реєстрації місця проживання. У сфері роботи з реєстром територіальної громади: видано 9648 довідок про склад сім’ї та 954 довідки форми 13; зареєстроване місце проживання 1093фізичних осіб; знято з реєстрації місця проживання – 1201 осіб; підготовлено та направлено 216 повідомлень про зняття з реєстрації; винесено 92 постанови про накладення адміністративного стягнення. В сфері реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань у 2018 році надано 635 послуг. В сфері реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень прийнято 953 заяви.

У 2018 році надано 71 витяг про земельну ділянку з Державного земельного кадастру.

При виконавчому комітеті міської ради ведеться квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Станом на даний час на квартирній черзі перебуває 51 особа, з яких:

- 21 особа користується правом першочергового отримання житла, у тому числі – 10 багатодітних сімей, 4 учасника бойових дій (з яких 2 — учасники АТО);

- 8 осіб користуються правом позачергового отримання житла, у тому числі – 1 – ліквідатор аварії на ЧАЕС, 1 — з числа інвалідів війни та прирівняних до них осіб, 6 — діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які повернулися з навчання та не мають власного житла.

У 2018 році 1 багатодітній сім’ї з числа тих, що перебувають на квартирному обліку, надане житло.

Інспектором з благоустрою міської ради протягом року проведено 27 перевірок, видано 20 приписів, складено 2 адміністративних протоколи за порушення правил благоустрою.

Регуляторна діяльність

На даний час діють 17 регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами міської ради. Відповідно до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Зміївської міської ради на 2018 рік радою було прийнято у минулому році 1 регуляторний акт, який по своїй структурі та змісту в повній мірі відповідає вимогам Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”. Скасований 1 регуляторний акт.

Земельні відносини

Загальна площа земель території міської ради становить 6457,47 га, з них: 3213,46 га – площа земель державної власності, 3210 га – площа земель у приватній власності. За межами населених пунктів знаходяться в основному землі сільськогосподарського призначення.

Зміївською міською радою продовжується робота, спрямована на повне оформлення права користування земельними ділянками на території населених пунктів ради та відповідно своєчасну оплату за користування земельними ділянками комунальної власності територіальної громади. Протягом 2018 року міською радою укладено 11 нових договорів оренди землі. За звітний період припинено дію 5 договорів оренди земельних ділянок. Загалом на сьогодні діє 114 договорів оренди земельних ділянок площею 1895,60 га, які приносять щомісячний дохід в бюджет міста близько 305 тис. грн., з яких орендна плата юридичних осіб — 267 тис. грн.

В рамках Програми розвитку земельних відносин та охорони земель Зміївської міської ради на 2018-2019 роки передбачено розробку таких фундаментальних для розвитку містобудування та земельних відносин документів як:

- встановлення меж міста Зміїв;

- проведення нормативно-грошової оцінки землі населених пунктів;

- виготовлення історико-архітектурного опорного плану міста Зміїв;

- встановлення меж водоохоронних зон та прибережних смуг.

Виготовлення вказаних документів стимулюватиме залучення в місто інвестицій та забезпечить комплексний розвиток територій.

Бюджет

Запорукою стабільності і розвитку громади є надходження коштів до міського бюджету, тому це є пріоритетним напрямком в моїй роботі. Я дякую за працю та наполегливість, перш за все, жителям громади – платникам податків до міського бюджету, ініціативним підприємцям, громадським організаціям та активним громадянам, які не байдужі до нашої спільної домівки та хочуть змінити життя на краще.

За 2018 рік обсяг доходів загального фонду бюджету міської ради склав 37465,2 тис. грн., з яких власні доходи складають 25321,1 тис. грн, субвенції з районного бюджету – 12144,1 тис. грн.

В цілому бюджет міста по власних доходах загального фонду перевиконано на 1514,8 тис. грн, або на 106,36%. В порівнянні з 2017 роком доходи загального фонду зросли на 1016,5 тис. грн., за рахунок збільшення надходжень по єдиному податку та плати за землю.

В цілому структура доходів по роках майже незмінна: найвагомішими джерелами доходної частини загального фонду бюджету у звітному році є надходження акцизного податку (підакцизних товарів, пального), які складають 7766,2 тис. грн., єдиний податок - 7511,3 тис. грн., плата за землю - 6728 тис. грн., адміністративний збір та платежі і доходи від некомерційної господарської діяльності - 1790,1 тис. грн.

Обсяг доходів спеціального фонду бюджету міської ради за 2018 рік склав 2940 тис. грн., з них:

- власні надходження бюджетних установ – 1065,1 тис. грн.;

- доходи бюджету розвитку – 601,8 тис. грн.;

- субвенція з обласного бюджету – 1193,7 тис. грн.

Загальну сума видатків міського бюджету за 2018 рік склала 52327,5 тис. грн., в тому числі: видатки загального фонду бюджету за 2018 рік - 26018,4 тис. грн., спеціального фонду - 26309,1 тис. грн. Слід зазначити, що в порівнянні з 2017 роком з міського бюджету проведено видатків на 16372,4 тис. грн., або на 45,7 відсотка, більше, в тому числі по загальному фонду зростання склало 7186 тис. грн., по спеціальному фонду – 9186,4 тис. грн.

В цілому видатки по загальному фонду виконані на 97,6%. Фінансування установ та заходів проводилось відповідно до затверджених показників бюджету міської ради та помісячного розпису. В повному обсязі профінансовані видатки по захищеним статтям, заборгованість по бюджетним зобов'язанням відсутня.

Найбільшу питому вагу у видатках загального фонду займають такі видатки:

- дошкільна освіта — 48%;

- житлово-комунальне господарство — 14,8%;

- економічна діяльність (утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури) — 16%.

Спостерігається зростання показників видатків загального фонду бюджету по всіх статтях видатків в порівнянні з минулим роком. Видатки спеціального фонду міського бюджету виконанні на 91,1%. Найбільш питому вагу займають видатки на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури - 74,5%, дошкільна освіта 10,5%, житлово-комунальне господарство 6,1%.

Із бюджету міської ради у 2018 році надано субвенцію районному та державному бюджету на загальну суму 3040,7 тис. грн., в тому числі: районному бюджету - 2818,8 тис. грн. (на виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Зміївського району на 2017 — 2021 роки, Комплексної районної програми “Здоров'я жителів Зміївщини”, Програми компенсації перевізниками за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом у Зміївському районі на 2018 рік) та державному бюджету - 221,9 тис. грн. (на виконання Міської цільової програми розвитку цивільного захисту (цивільної оборони) м. Зміїв на 2018 - 2020 роки, Комплексної Програми профілактики правопорушень на території Зміївської міської ради на 2018 - 2020 роки).

Благоустрій, житлово-комунальне господарство

Незважаючи на наявну можливість вільного вибору співвласниками форм управління власним будинком, передбачених Законом України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, ідея створення ОСББ, визначення співвласниками управителя або самостійне утримання будинку не знайшла підтримки у мешканців багатоквартирних будинків. Тому, другий рік поспіль, обслуговування багатоквартирних житлових будинків на території міської ради здійснює ПП “Будкор” за пролонгованими договорами.

Слід зазначити, що процес утримання житлового господарства міста стає дедалі складнішим. Збільшується частина житлового фонду, який можна віднести до застарілої забудови, так, більше третини житлових будинків мають знос від 41% до 80%. Близько 70% інженерних мереж водо-, тепло-, електропостачання та водовідведення потребують заміни. Проте, у складових тарифу на обслуговування житлового фонду послуги з поточного та капітального ремонту чинним законодавством України не передбачені. Разом з тим, мешканці житлових будинків при приватизації житлового фонду не усвідомили, що, поряд з набуттям безкоштовно права власності на житло, вони отримали обов'язок утримання та забезпечення належного санітарного, протипожежного і технічного стану спільного майна багатоквартирного будинку і, як наслідок, не втратили утриманського ставлення до свого житла, сподіваючись на фінансову підтримку з боку держави. Поряд з цим, витрати на утримання будинків систематично зростають, виступаючи постійним каталізатором соціальної напруги. Стан житлових будинків без проведення капітальних ремонтів погіршується, реновація будівель не проводилась десятиріччями. А значних обсягів фінансових ресурсів, які необхідні для такої реновації, не мають ні державний, ні місцеві бюджети.

Тому, з метою підвищення свідомості та згуртованості громад у вирішенні зазначених проблем, консолідації органів влади та співвласників багатоквартирних будинків, міською радою розроблена Програма сприяння збереженню та оновленню спільного майна багатоквартирних житлових будинків на 2019–2020 роки, яка на теперішній час знаходиться на розгляді постійних комісій міської ради.

Благоустрій території міської ради забезпечує Комунальне підприємство «Зміїв-житло», яке здійснює утримання об'єктів благоустрою міста, виконуючи такі роботи: покіс трави, прибирання вулиць, алей, парків, кладовищ, санітарне очищення зелених зон міста, ремонт та облаштування дитячих майданчиків, встановлення лавок та урн, ремонт пам'ятників, посипання та розчищення доріг взимку, підготовка до пляжного сезону місць для купання та багато іншого. Загальна сума витрат на утримання об'єктів благоустрою у 2018 році склала 2061,1 тис. грн.

Шляхове господарство Зміївської міської ради налічує майже 300 вулиць та провулків. Загальна протяжність вулично-шляхової мережі складає 80 км, в тому числі: 30 км асфальтованих доріг, 50 км ґрунтових. Покриття майже всіх доріг має значну зношеність та потребує ремонту.

Упродовж року капітально відремонтовано:

- дорожнє покриття протяжністю 3,2 км по вул. Шевченка, Пушкарьова, Залізнична, Донецька, Рогатинська, Садова, Серпнева, 1-го Травня, Автомобілістів, 8-го Березня, міжбудинковий проїзд біля багатоповерхових будинків по Пролетарському шосе 16 — 22 на суму 14470,5 тис.грн.

- проведено капітальний ремонт 3,5 км тротуарів : по вул. Харківська, Гагаріна, Адміністративній на суму 2893,1 тис.грн.

- проведено ямковий ремонт асфальтобетонного покриття вулиць на площі 5,5 тис. м2, на 26 вулиць міста, витрачено 4039 тис. грн

- проведені роботи по оновленню дорожньої розмітки та встановленню дорожніх знаків, вартість зазначених робіт склала 94,6 тис. грн.;

- розроблені проекти реконструкції всіх світлофорних об'єктів міста. Роботи плануємо виконати у цьому році.

- для посадки/висадки пасажирів громадського транспорту - встановлено 3 сучасні зупинки.

Освітлення вулиць міста — це невід'ємний елемент підвищення безпеки мешканців. Так, протягом 2018 року здійснювався комплекс робіт по відновленню мереж зовнішнього освітлення, заміні енергозберігаючих світильників, утриманню та ремонту мереж зовнішнього освітлення. Загальна вартість зазначених робіт склала 695,3 тис. грн.

Зазначу, що, серед інших виконаних робіт, в минулому році додатково дообладнано мережі зовнішнього освітлення протяжністю 4,5 км, додатково встановлено майже 90 світильників (вул. Бірчанська, Робоча, Пролетарська, Електрична, Левадна, пров. Селянський, Росяний, внутрішньоквартальні мережі житлового масиву по Таранівському шосе та вокзальної частини міста). Проте, в минулому році ми зіткнулись з питанням перевантаження потужності мереж, що призводило до автоматичного відключення мереж зовнішнього освітлення. Це питання було вирішено шляхом встановлення 4 додаткових точок обліку вартістю 94,0 тис грн.

Усі, напевно, звертають увагу, які у вечерній час має вигляд вулиця Гагаріна, Садова, Лісна, Широнінців, Залізнична, Покровська після капітального ремонту системи зовнішнього освітлення. Світлодіодні ліхтарі не лише поліпшують якість освітлення, а й сприяють економії їх утримання. На виконання даних робіт витрачено 1231,2 тис. грн.

Разом з тим, ще є проблеми з освітленням окремих провулків, в'їздів, перебої з освітленням, як через погодні умови, так і через незадовільний технічний стан. Саме над цим міськрада працюватиме в поточному році. 

Протягом 2018 року було надано субвенцію районному бюджету на: капітальний ремонт водопровідної мережі міста на суму 2210,3 тис. грн.

Значна увага у минулому році була приділена місцям відпочинку мешканців та гостей міста - міському парку. Ми завершили там ремонт тротуарів, почали встановлювати нові лави, провели інвентаризацію зелених насаджень, розробили проект “Реконструкції зелених насаджень”, згідно з яким почали роботи по його озелененню. На проведення вищезазначених заходів витрачено 1791,2 тис. грн. В поточному році плануємо завершити ці роботи.

Протягом 2018 року в місті було знесено аварійних, сухих та фаутних дерев на суму 396,7 тис. грн.

Дошкільна освіта

Мережа дошкільних навчальних закладів Зміївської міської ради складається з трьох дошкільних навчальних закладів, які відвідує 659 дітлахів.

Розвиток дошкільної освіти залишається одним із пріоритетних напрямків роботи міської ради та працівників ДНЗ. У 2018 році особлива увага була нами зосереджена на забезпеченні умов для збереження здоров’я та безпечного перебування малюків в дошкільному закладі, дотримання техніки безпеки педагогічними працівниками.

З цією метою були проведені такі заходи:

- облаштована система пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу в дошкільних закладах ДНЗ №1 та ДНЗ №3 загальною вартістю 316,1 тис. грн.;

- придбано пожежне обладнання на 33,5 тис. грн.

- проведено капітальний ремонт огорожі, замінені ворота та вхідні хвіртки в ДНЗ №2 на загальну суму 267,3 тис. грн.

Постійно приділяється велика увага укріпленню матеріально-технічної бази закладів. Протягом 2018 року придбано меблі, білизна, ковдри, посуд, побутова техніка, покриття для полу загальною сумою майже 420 тис. грн.

Питання енергоефективності є на сьогодні одним із ключових пріоритетів, як на державному рівні, так і на рівні громади.

У 2018 році були проведені такі роботи:

- в ДНЗ №3 утеплено фасад, завершена робота по заміні системи опалення, проведено поточний ремонт даху із застосуванням енергозберігаючих технологій, замінені світильники на світлодіодні;

- в ДНЗ №2 проведена заміна дверей в групах;

- в ДНЗ №1 проведений ремонт санвузлів в ясельній групі та молодшій групі та розроблений проект утеплення фасаду, роботи плануємо провести в поточному році.

Загальна сума витрат на проведення вищезазначених заходів складає 1950 тис. грн.

Крім того, забезпечено пільгове харчування дітей багатодітних сімей, дітей-сиріт, малозабезпечених сімей тощо. Загальна сума витрат у 2018 році на харчування дітей склала 1527,6 тис. грн.

Отримання якісної дошкільної освіти – це один з ключових елементів соціалізації дитини, тому наше завдання забезпечити гарантований доступ дітей територіальної громади у дитсадки. Ми повернули в систему дошкільної освіти будівлю дитсадка по вул. Залізничній, 61а, де плануємо відкрити 5 додаткових груп та влаштувати 100 дітлахів. В минулому році провели коригування проекту капітального ремонту приміщення з дотримання всіх нормативів та правил. В поточному році плануємо розпочати роботи.

Фізична культура та спорт

Створення умов для задоволення потреб кожного громадянина територіальної громади у зміцненні здоров'я, фізичного та духовного розвитку є важливим для органів влади. Адже ми повинні пропагувати здоровий спосіб життя.

З метою визначення та забезпечення реалізації першочергових та перспективних заходів, спрямованих на формування моделі розвитку фізичної культури і спорту, в 2018 році оформлена документація на земельну ділянку та розроблений проект “Будівництво багатофункціонального спортивного майданчика за адресою: Харківська область м. Зміїв, вулиця Пролетарське шосе 7” загальною вартістю 1546,6 тис. грн. Відповідне фінансування передбачено в міському бюджеті на 2019 рік. З настанням сприятливих погодних умов розпочнемо будівництво.

Разом з тим, міська рада спільно з громадською організацією “Футбольний клуб Олімп Зміїв” стали переможцем обласного конкурсу “Разом в майбутнє” у 2018-2019 р., яким передбачено придбання та встановлення тренажерного майданчика (вокзальна частині міста).

У минулому році кілька дитячих майданчиків поповненні спортивними міні-стінками (вул. Пролетарське шосе, 7, 22, вул. Таранівське шосе, 4, тощо). Робота в цьому напрямку буде продовжена і в поточному році.

Велику увагу міська рада приділяє залученню молодіжних громадських організації, клубів до реалізації заходів, спрямованих на розвиток фізичної культури і спорту. Так, в минулому році за підтримки міської ради громадська організація “Футбольний клуб Олімп Зміїв” взяла участь в першості району по футболу, волейбольний клуб “Зміїв” - у відкритому Слобожанському кубку по волейболу.

Міською радою проводилися також традиційні фізкультурно-спортивні змагання у місцях масового відпочинку, а саме: турніри з шахів та пляжного волейболу.

Соціальний захист

В умовах сьогодення гостро стоїть питання підтримки незахищених верств населення, які опинилися в складних життєвих обставинах. В рамках реалізації повноважень у сфері соціального захисту, у 2018 році міською радою виділено матеріальну допомогу з міського бюджету для 118 громадян на загальну суму 200 тис. грн.

Крім цього, протягом 2018 року міська рада підтримувала соціально незахищені категорії населення міської ради шляхом залучення їх до участі в громадських роботах з благоустрою та озеленення міста, обсяг фінансування склав 33,32 тис. грн.

У 2018 році була надана субвенція районному бюджету на відшкодування втрат автоперевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян у приміському та міському пасажирському транспорті загального користування по м. Зміїв в сумі 513,5 тис. грн.

Коротко характеризуючи нашу роботу, треба зазначити, що рада працювала стабільно і послідовно, забезпечуючи розвиток міста за пріоритетними напрямками, розв’язуючи перспективні та поточні питання життя громади, не перетворюючись на арену політичного протистояння. Разом з вами ми прагнули організувати її діяльність так, щоб рада якомога повніше та ефективніше виконувала свої обов’язки, передбачені чинним законодавством, і головне — виважено приймала відповідні рішення.

лютий 2019 року

Контакти

Зміївська міська рада

Електронна адреса: 04058674@mail.gov.ua

Поштова адреса: 63404, Харківська обл., м.Зміїв, вул. Адміністративна, 9

Телефон: (05747) 3-45-23

Соціальні мережі:

Корисні посилання

© 2024. Зміївська міська рада. Всі права захищені. Joomla! — безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU Загальна Публічна Ліцензія.