ЗМІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ  ГОЛОВА 

Голодніков Павло Вікторович 

 

вул.Адміністративна, 9, м.Зміїв Чугуївського р-ну Харківської обл., 63404

 

(05747) 34523

 

Електронне листування

02a01fab5a5dd2a8ce2e595f6794d929

Авторизація

Шановні відвідувачі! При реєстрації на офіційному вебсайті Зміївської міської ради зазначайте повністю свої особисті дані: прізвище, ім’я, по батькові (поле "П.І.Б." в реєстраційній формі), серія та номер паспорту. Ця інформація потрібна в подальшому для створення електронних петицій та під час голосування за них.

Соціальне супроводження сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування

21 вересня 2021 року відбулося заплановане відвідування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, які перебувають під соціальним супроводженням КЗ «Зміївський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді», - їх на території Зміївської територіальної громади 11, які виховують 41 дитину (це 4 дитячих будинки сімейного типу та 7 прийомних сімей).

З метою профілактичної роботи в дитячому центрі «Джерельце» від ГО «Всеукраїнська платформа оздоровлення суспільства» КЗ «Зміївський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді» організував груповий захід на тему: «Підготовка до самостійного життя дітей-сиріт та дітей-позбавлених батьківського піклування», який було спільно проведено провідним фахівцем із соціальної роботи КЗ «Зміївський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді» Пилипенко Н.В., провідним психологом КЗ «Зміївський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді» Щербак Т.В., старшим інспектором з ювенальної превенції сектору превенції патрульної поліції Багацькою Н.О., провідним інспектором Чугуївського району відділу № 2 філії державної установи центр пробації Пахомовою С.А.

З дітьми було обговорено їхні життєві ситуації, що склалися, а також роз’яснено про види відповідальності за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень.

Загалом за цей рік із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу було виведено

8 дітей, які завдяки батькам-вихователям та прийомним батькам отримали навички самообслуговування, мотивацію до навчання та допомогу у виборі професії. Також було влаштовано на виховання та спільне проживання до дитячих будинків сімейним типу 2 дитини.

Окрім того, фахівці завітали до патронатного вихователя, до якого тимчасово влаштовано 5 дітей (їхні батьки перебувають в складних життєвих обставинах та знаходяться під соціальним супроводом КЗ «Зміївський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді»).

Довідка. Складні життєві обставини - це обставини, що негативно впливають на життя, стан здоров'я та розвиток дитини/дітей, які сім'я не може подолати самостійно.

Патронат над дитиною (сімейний патронат) – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, під опіку тощо).

На жаль, незважаючи на інформаційну роботу із пошуку кандидатів в батьки-вихователі, прийомні батьки та патронатні вихователі, за останні роки у нашій громаді новостворених дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей немає, є лише один патронатний вихователь.

Нагадуємо, що держава підтримує створення сімейних форм виховання. Харківський обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проводить курс підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі. Щомісяця в грошовій формі виплачується державна соціальна допомога на кожну дитину-вихованця і кожну прийомну дитину та грошове забезпечення батьків-вихователів і прийомних батьків. Протягом функціонування дитячого будинку сімейного типу та прийомної сім’ї родина знаходиться під соціальним супроводженням КЗ «Зміївський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді» (проводиться забезпечення належних умов функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, вирішення проблемних питань, які можуть виникнути в процесі виховання прийомних дітей, тощо).

Тож, кому не байдужа доля дітей і хто хоче взяти дитину в родину, хто виявив бажання, але вагається в своїй спроможності чи кому цікава більш детальна інформація звертайтеся до Комунального закладу «Зміївський міський центр соціальних служб» за адресою: Харківська обл., Чугуївський р-н, м. Зміїв, вул. Гагаріна, буд. 22, тел. (05747) 30027.

 

Контакти

Зміївська міська рада

Електронна адреса: 04058674@mail.gov.ua

Поштова адреса: 63404, Харківська обл., м.Зміїв, вул. Адміністративна, 9

Телефон: (05747) 3-45-23

Соціальні мережі:

Корисні посилання

© 2024. Зміївська міська рада. Всі права захищені. Joomla! — безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU Загальна Публічна Ліцензія.