ЗМІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ  ГОЛОВА 

Голодніков Павло Вікторович 

 

вул.Адміністративна, 9, м.Зміїв Чугуївського р-ну Харківської обл., 63404

 

(05747) 34523

 

Електронне листування

02a01fab5a5dd2a8ce2e595f6794d929

Щодо виплати у 2021 році щорічної разової грошової допомоги до 5 травня

Управління соціального захисту населення Зміївської міської ради повідомляє, що 8 квітня 2021 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 325 «Деякі питання виплати разової грошової допомоги, передбаченої законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», якою затверджений Порядок використання коштів державного бюджету, передбачених для виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань.

Відповідно до вищевказаного Порядку, разова грошова допомога до 5 травня у 2021 році виплачується в таких розмірах:

- особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи – 4 421 гривня,

II групи – 3 906 гривень,

III групи – 3 391 гривень;

- учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 491 гривня;

- особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 4 421 гривня;

- членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 966 гривень;

- учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 612 гривень.

Виплата щорічної разової грошової допомоги до 5 травня здійснюється через відділення організації, що здійснює виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання, або на поточні рахунки уповноваженого банку (особам, які не є пенсіонерами, — за місцем їх проживання чи одержання грошового утримання).

Отримувачам грошової допомоги із числа військовослужбовців, поліцейських, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України, служби судової охорони, осіб начальницького і рядового складу Державної кримінально-виконавчої служби, які проходять службу (крім пенсіонерів), виплата грошової допомоги проводиться шляхом перерахування коштів на спеціальні рахунки військових частин, установ, організацій за місцем їх служби.

Пропонуємо особам, які не отримують пенсії, не перебувають на військовій службі та не є особами з інвалідністю, терміново звернутися до управління соціального захисту населення Зміївської міської ради за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 22 або до спеціалістів управління за місцем проживання та подати заяву про виплату допомоги. При собі мати документи:

- оригінал паспорту;

- документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- пільгове посвідчення;

реквізити розрахункового рахунку, на який будуть перераховані кошти.

Щорічна разова грошова допомога до 5 травня буде здійснюватись до 30 вересня 2021 року.

© 2024. Зміївська міська рада. Всі права захищені. Joomla! — безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU Загальна Публічна Ліцензія.